Bagi seorang ibu, kesihatan anak adalah yang terbaik. Ibu mana la nak sanggup tengok anak dia tak sihat kan..ibu mana nak tengok anak dia makan makin berkurang dan tak berselera. Pagi ini saya nak cerita pasal mealshake yang digunakan oleh hajar, ummi hawari. Jom kita baca sesama:)

Saya ummi kpd seorang anak bernama hawari.kami tinggal dimiri. hawari menghadapi masalah tak suka makan. Sejak pulang ke kampung mertua di kelantan hawari langsung tak nak makan.hanya minum susu dan air solivite ja..ummi bertambah risau sudah seminggu lebih hawari tak nak makan langsung. Suatu hari mertua ummi beli ubat kordel untuk pnambah selera makan hawari.tapi tak berkesan.last2 ummi teringat pada produk Shaklee.ummi terus mesej sahabat ummi iaitu ibu aiman syamimi bertanya tentang mealshake ummi pun setuju nak beli satu bekas. ummi terus bagi tahu suami tercinta ummi mengenai mealshake yang ummi beli untuk anak sulung kami hawari. Bila mealshake sampai kat rumah mertua terus ummi bancuh dengan susu hawari. Baunya pun sedap.bau vanilla.ummi pulok yang terasa nak minum. hawari suka sangat minum mealshake.dalam 3 ke 4 hari selepas tu ummi baru nampak perubahan berlaku pada hawari. Dia dah start nak makan benda ringan2. Bila baba hawari balik klate hawari terus ada selera mkn nasi. Skrg ummi dah tak risau sangat,sbb hawari dah boleh makan makanan yang dia minat saja.beratnya pun dah makin bertambah.alhamdulillah..semuanya kuasa Allah..kita hanya mampu merancang dan berdoa, Allah yang menentukan segalanya.. ummi tak rasa kesal langsung beli mealshake ni. Demi untuk kesihatan anak, ummi dan baba sanggup berkorban wang ringgit.

Apa itu MealShake?Shaklee Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda.

Setiap bancuhan MealShake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat.Naturally good nutrition n great taste. No artificial flavor,colors,sweeteners or preservatives added..


  • a wholesome instant breakfast
  • a delicious, inexpensive meal in hurry

  • a nutrition packed meal supplement
  • a detectable snack any time
  • an ideal meal for people watching their weight or controlling total fat cholestrol and sodium

Siapa yang perlukan MealShake? Basically,ia sesuai utk semua kanak2 terutamanya yang kurang selera mkn atau yang sembelit atau pun kanak2 obese. Juga sesuai utk sesiapa sahaja (
Ibu2 mengandung,menyusu,pesakit2 dlm proses pemulihan selepas operation, mereka2 yg inginkan kulit cantik,
ingin kekal sihat) . Especially yang tak gemarkan supplemen dalam bentuk tablet kerana Mealshake ni datang dlm bentuk serbuk,dibancuh jd minuman yg lazat. MealShake ni juga bagus utk mereka yang ingin menambah/memantau berat badan..

Apa kata ibu2 yg dah try MealShake?


Salam kak ira,

Ingat tak cerita sy pasal Akif yang sembelit?
Lepas diintroduce meal shake,sy sgt2 nk try tuk Akif.since dalam tu ade fiber, jd boleh tlg melawaskan perut budak kecik ni.jd sy pon try,alhamdulillah,smggu lepas cuba,dh nmpak beza dia.tiap2 hr buang air besar.n bowel movement pon smooth je,perut dh x buncit (hehe,kl buncit pon sbb minum air byk). N 7oz tu mcm xckup je,sbb die suka dgn rasa vanilla meal shake tu
Sy pulak,dulu nk minum susu punye lah susah.bila tmbah meal shake,segelas tu senafas je boleh minu (hehe..exegerate).sedaap!thanks,nnti nk beli,buat bekal puasa
__________________________


Saya teruskan bagi Mealshake, masuk hari ke-3 Irfan dah tak demam and batuk2 asthma dia terus hilang. Irfan kembali aktif (actually aktif lagi dr biasa..hehe..) dan makan pun nak sahaja. If not, kalau dulu kena asthma attack, dah baik pun tak nak makan, minum susu je. Risau Ummi tau
________________________________________

...doktor beri ia antibiotik untuk anas makan selama 1 bulan..ngam 2 minggu cda tengok anas semakin kurus n tidak selera makan n minum.(kurus sampai neneknye di kampung terkejut bila melihat gambar anas yang cda MMs padanya)....kulit anas menjadi kasar...dan anas jadi sensitif...mudah menangis..tak bertenaga..dan dalam tempoh yang sama cda berhenti memberinye antibiotik dan menukarkannye dengan Meal shake..

2 hari selepas tu cda nampak perubahannye....anas dah mula ke dapur menunjuk apa saja makanan didapur..selera makannya bertambah!!! syukur.........dan dari tu juga anas semakin aktif.....tidak mudah meragam...dan sekarang selepas 1 bulan....badanya dah mula berisi...kulitnya semakin halus dan sekata.


_________________________________

Berminat? Hubungi saya untuk mendapatkan produk Shaklee di hafsah.mardhiah@gmail.com atau sms 0199805803




Feel free to share!



Apa Kata Anda