PENGENALAN

SET B + ESPSesuai untuk ibu-ibu yang mengandung dan menyusukan anak. Ia bukan sahaja memperbanyakkan susu, malah memastikan susu ibu cukup berkhasiat agar anak mendapat nutrisi yang cukup untuk keperluannya. Apa yang dimakan oleh ibu, itulah yang akan diterima oleh anaknya. Alfalfa la penyumbang utama kepada penggalak susu.

Namun, set ini bukan sahaja untuk ibu yang menyusu tetapi sesuai juga untuk para ibu dan bapa yang mahu menjaga kesihatan kerana set ini berguna untuk pembersihan usus dan sel darah.Alfalfa mampu membantu pembersihan dalaman bagi yang belum berumahtangga mahupun yang sudah berkahwin. Membantu masalah kedinginan suami isteri.

** kandungan Set B + ESP sama seperti Set B, cuma terdapat tambahan ESP (Energizing Soy Protein)

KANDUNGAN (FULL PACK)
No
Shaklee Supplement
Quantity
1
Shaklee Vita-Lea Iron Formula
120 tablets
2
Shaklee B - Complex
120 tablets
3
Shaklee Sustained Release Vita-C
180 tablets
4
Shaklee Premium Alfalfa Complex
330 tablets
5
Energzing Soy Protein (ESP)
1 canister

KANDUNGAN (TRIAL PACK)


No
Shaklee Supplement
Quantity
1
Shaklee Vita-Lea Iron Formula
30 tablets
2
Shaklee B - Complex
30 tablets
3
Shaklee Sustained Release Vita-C
30 tablets
4
Shaklee Premium Alfalfa Complex
90 tablets
5
Energzing Soy Protein (ESP)
1 canisterAPA YANG ANDA PERLU TAHU TENTANG SUPPLEMENT SHAKLEE

Energyzing Soy protein (ESP) 
Merupakan sumber protein lengkap yang mengandungi kesemua 9 asid amino perlu. ia berfunsi membina & membaiki tisu-tisu badan, membekalkan kalsium untuk menyokong tulang, untuk kesihatan prostat, payu dara dan menopaus. Apa yang penting ia tidak mengandungi kolestrol & laktosa.

Shaklee Vita-Lea Iron Formula
*Vita-Lea mempunyai Sistem Penyerapan Bioaktif untuk memastikan peningkatan penyerapan asid folik kritikal.
 • Vita-Lea yang telah menjalani ujian klinikal adalah dirumus secara saintifik untuk keberkesanan dan keperolehan biologi
 • Memberi 28 jenis vitamin yang penting dalam satu rumusan yang seimbang
 • Dirumus secara saintifik dan diuji untuk keberkesanannya
 • Membantu mempertingkatkan kesihatan badan dalam jangka panjang
 • Menolong melawan pengoksidaan yang berbahaya: dua kali ganda Nilai Harian/Daily Value (DV) bagi vitamin C dan E, iaitu antioksidan yang kritikal untuk membantu mencegah kerosakan sel akibat daripada pengoksidaan yang berbahaya
 • Menguatkan fungsi otak
 • Membantu proses metabolism dengan vitamin-vitamin B yang lebih seimbang: 100% daripada DV untuk membantu dalam metabolisme tenaga
Shaklee B-Complex (B Vitamins with Folic Acid)

Vitamin-vitamin B iaitu asid folik, B6, dan B12 menggalakkan kesihatan system kardiovaskular dengan membantu merendahkan paras homosistein dalam darah. Jumlah asid folik yang mencukupi dalam pemakanan boleh merendahkan risiko seseorang wanita  melahirkan anak yang mempunyai kecacatan otak atau korda spina.
Anda Perlu Kesemua Lapan Jenis Vitamin B
Terdapat lapan jenis vitamin B yang diperlukan oleh setiap individu dan kesemuanya lebih berkesan apabila bertindak bersama. Kesemua lapan jenis vitamin B termasuk biotin bertindak dengan:
 • Menggalakkan kesihatan system kardiovaskular
 • Menolong memetabolismakan karbohidrat, lemak dan protein
 • Membantu dalam sinstesis DNA dan sel-sel baru
Sustained Release Vita-C 500mg

Vitamin C
 • Mempertingkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging
 • Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta juga struktur am tubuh badan
Shaklee Sustained Release Vita-C 500mg merupakan produk pertama yang menawarkan perlindungan pelepasan terkawal semula jam demi jam dengan menggunakan komponen tumbuh-tumbuhan semula jadi untuk memberikan bekalan vitamin C kepada tubuh dengan lembut dan berterusan.
Nutrien "serba boleh";
 • Pelepasan terkawal vitamin C dan terkawal
 • Sistem pelepasan terkawal propritari mengeluarkan vitamin C setara dengan sebiji setengah buah oren setiap sejam selama lima jam
 • Membantu mengekalkan kesihatan am
Premium Alfalfa Complex

Alfalfa, yang bermaksud "bapa kepada segala makanan" dalam bahasa Arab, mempunyai kedudukan yang penting dalam tradisi herba purba di India, China dan Sepanyol. Para penyembuh purba telah mempelajari melalui pemerhatian selama beberapa abad yang lalu dan kami(Shaklee) pula mengesahkan melalui sains hari ini bahawa alfalfa merupakan satu gudang zat.
Akar tunjangnya yang menganjur ke bawah sedalam 6 meter untuk mencari pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam  tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil dalam amaun yang banyak melalui proses fotosintesis yang semula jadi.
Alfalfa Complex merupakan satu Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam 1950-an. Shaklee hanya menggunakan alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai jenis zat, termasuk kalsium, fosforus, zat besi, dan magnesium serta klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral surih dan vitamin.
 • Termasuk alfalfa, pudina dan lain-lain
 • Tidak mengandungi fungisid, bakteriosid, hormone-hormon sintetik, pengawalatur tumbesaran atau bahan-bahan kimia


HARGA
TRIAL PACK SET B + ESP: RM 211 (WM) @ RM214 (EM) sahaja.
Dengan HADIAH dan PENGHANTARAN PERCUMA


Full pack : RM362(WM) (termasuk pos)
Full pack : RM387(EM) (termasuk pos)shakleeshakleeshakleeshakleeshakleeshakleeshakleeshakleeshakleeshakleeshakleeshakleeshaklee
Berminat? Hubungi saya untuk mendapatkan produk Shaklee di hafsah.mardhiah@gmail.com atau sms 0199805803
shakleeshakleeshakleeshakleeshakleeshakleeshakleeshakleeshakleeshakleeshakleeshakleeshaklee

credit: IffaFeel free to share!Apa Kata Anda