On 9:59 PM by Hafsah Mardhiah in , ,

Sebelum ni, mungkin anda semua dah baca tentang ESP kan.. banyak kebaikan ESP sebagai Energy Booster.. dan pastinya produk kegemaran saya..
Jom kite dengar ape kata Jamie..dh siap buat product review psl ESP ni.. hehe..mentang-mentang la die keje bahagian Supply Chain, sume produk pun die nk buat product review ye..hehe.. JOM kita baca, dipetik daripada wordpress-nye..
Produk Review No 1: Shaklee Energizing Soy Protein a.k.a ESP
Masa ramadhan yang lepas, ade kegusaran hati jugak takut tak dapat berpuasa dengan sempurna. so Puan Zaza yang comey suggest amek Shaklee Performance Drink.
alhamdulillah, rasa nak pengsan masa 1st day puasa je, lepas2 tu dapat berpuasa dengan sempurna, jadi da terlupa pasal Performance Drink tu.
tapi lepas abes ramadhan, and mungkin sebab penat jaga toddler cergas aktip bernama icad and jugak kandungan yang da semakin sarat, penatnya badaaannnn..TUhan je tau.
dengan keje opis lagi, balik keje tu..cam rasa penat, ngantuk, and x de semangat nak layan2 icad. lama2 camni, tu yang rasa takleh jadi.
so message la kawan utp, iffah anuar yang banyak promote produk SHaklee kt fb. dia suggest untuk cuba ESP
Ini bukan testimoni yer, tapi produk review mengikut pengalaman sendiri. so akan senaraikan pro and con produk ni
Pro:
- diperbuat dari kacang soya, so sangat la suka sebab aku tak suka susu
- tak manis, so bagus la untuk orang2 macam aku yang tengah nak avoid kencing manis time pregnant and leh dicampur dengan milo ke ape ke minuman len sesedap rasa
- memang tak sepenat dulu, alhamdulillah. sgt impress dengan kesan yang ni. macam dikatakan, dia provide constant source of energy that lasts for hours.
- kalau ari bkerja senin sampai jumaat, aku amek ESP ni sekali sehari je. time petang. dalam kul 3 or 4, buat secawan.. petang tu balik umah, takde la mcm mayat idup and tak la rasa nak tergolek tido je.
- kalau ari sabtu ahad, buat time pagi, dalam kul 10 lebih camtu, and lagi sekali time petang. bese la, sabtu ahad kan tenaga kerahan super mak kene di keluarkan =D
- takde la macam lepas minum nescafe or kopi. tenaga yang dibekalkan cam terlebih2 sampai tangan jadi menggigil2 kengkadang. and walaupun betul bertenaga, tapi rasa tak natural, rasa cam hyperactive semacam.
- aku rasa kulit muka cam jadi cantik. memang selalu dengar soya bagus tuk kulit yang cantik…tp tah la… ke aku perasan sendiri pun mungkin gak. sebab at the same time tengah pakai produk muka baru gak (refer produk review ke-2)
- bila tanya nasir:
aku: by, kulit muka i macam makin elok. cuba tgk, nampak tak (sambil beriyer pegang pipi)
nasir: tak prasan plak..sebab da hari2 tengok (tuan2 dan puan2, jujur kan encik suami sorang ni T_T)
aku: ……….
nasir: (dgn segera) eh tapi dari dulu pun cantik!
isk2.
Con:
- tak leh buat guna air panas.. kene air suam2 kuku tak lebih 40 C gitu. aku ni..kalau minum2an camni, suker buat panas2
- dia cam berketul2 sket bila campur dalam air, so kene mengacau jitu gitu
- tenaga yang dibekalkan tak sesegera lepas minum. meaning, camner nak explain ek. sebab tu aku amek dalam kul 3 and 4 ptg kat opis. sebab katekan kul 5 or 6 kat umah, aku still penat, setat sejam lepas tu baru cam tenaga tu slowly datang. tapi ni mungkin badan aku je. tapi sebab aku da notice macam tu, tu yang aku amek sejam dua jam awal.
- mahal..~~ T_T makcik ni da la tengah berjimat cermat gitu. mekap pun da stop beli branded2. dulu pantang g klcc ko~~ abes aku ronda sumer kaunter mekap kat parkson tu.
kesimpulan: memang akan beli lagi, sebab rasa pro dia lebih banyak and tujuan utama memang tak nak jadi mak lembik malas ngantuk tak bertenaga. tq to iffah yang memperkenalkan. tapi iffah, terpaksa berpaling tadah lari pegi kt hafsah (FB: Hafsah Mardhiah). hehe, bukan sebab apa, sebab hafsah kat bintulu =) leh dia pas2 kat husband dia je and husband dia leh pas kat nasir (satu opis gitu).
----
Part dialog ngan  husband tu mmg sebijik cam saya bila saya kata kt husband, muka saya macam makin ok sjak makan shaklee, n pakai pencuci muka Shaklee.. jawapannye sama: "Eh, xperasan pun, cm sama je".. dan juga sama: Sama je dulu ngan sekarang pun ok je saya tengok..huhu
hehe.. mungkin husband2 ni same je kut, xberapa nak perasan.. uhuhu..
Takpe la..yg penting sihat dan cergas kan... Nak jawab sikit tentang ESP xboleh dibancuh dengan air panas, adalah untuk memelihara zatnya.. Berketul2, saya sendiri xpernah mengalami, no komen psl tu.. dan pasal harga yang agak mahal.. hmm.. mmg agak mahal berbanding kopi, nescafe, milo dan lain2.. tapi apa yang anda akn dapat setanding kualitinya.  Vitamin semulajadi maaa.. xrugi berbelanja lebih sikit untuk kesihatan n kecergasan kan.. cm kata Jamie, yg pro tu mmg jauh lebih banyak daripada cons nye..

Anda berminat nk cuba Energizing soy protein?
Sms 0199805803 atau facebook: hafsah mardhiah



Feel free to share!



Apa Kata Anda