Dua minggu lepas, saya ada belikan Basic H, pencuci 1001 kegunaan kepada kakak saya, untuk kegunaan dia membasuh CD dan memandikan Auliya. Auliya memang ada masalah kulit yang gatal-gatal/ Eczema. kadang2 sampai luka sebab garu. Aktiviti setiap malam sebelum tidur atau pun setiap kali tersedar malam adalah 'GARU'. Kesian jugak kakak saya kene garu dia setiap malam, kalau tak nanti menangis sebab xdapat tidur. Kadang-kadang habis semua yang ada kat rumah makcik-makciknya menjadi dayang-dayang untuk menggaru si kecik tu.. hehe.. Cik Ani Dayang, Cik Da jadi Duyung dan Cik Na jadi Dugong, keje gilir2 garu..hehe

Sebelum nie, inilah 2 'penggaru' yg digunakan utk menggaru anak sy setiap malam... sabo je la..... satu dia panggil 'garu'.. satu lagi dia panggil 'gatal', kdg2 guna 'garu', kdg2 guna 'gatal', kdg2 garu dgn tangan... huhu...
Hehe..Gambar kat atas tu la alatan penggaru Auliya ni setiap malam sebelum ni..

Semalam sy tanya kaklong lagi, macam mana kesan Basic H tu, ok ke?? kaklong kata kulit Auliya dah makin ok, makin licin.. sekarang keje-keje menggaru pun dah kurang.. cuma sesekali mintak garu..saja2 nk suruh garu la kut, sbb dah terbiasa digaru2..hehe

Jom baca Testimonial kaklong di wall facebooknya:

"Sy sudah menggunakan basic H utk anak sy auliya yg selalu gatal2 (eczema). Sblm ni dia jenis tak blh panas/ berpeluh, maka gatallah seluruh badan.. Hasilnya memuaskan, alhamdulillah (dgn izin Allah) kulit anak sy makin lembut & kesan luka akibat garu pun makin hilang. Mmg lembut & lembab kulit dia (sblm ni kering jer)... Sy juga gunakan basic H utk basuh CD (cloth diaper).. dan ada jgk try rendam sayur yg layu, hasilnya sayur kembali segar dlm masa beberapa minit. tak tipu. huhu..."

Hehe, gara2 publisiti testimonial kaklong, tiba-tiba ramai plak ibu2 yg pm saya mengadu anak sakit Eczema dan gatal-gatal kulit. Ada yang sampai berdarah-darah..

Ini jawapan saya:
Jika anak anda mengalami Eczema atau gatal-gatal kulit, belikan Basic H dan Meal Shakes. Basic H untuk mandi, dan Meal Shakes untuk dibancuh dalam minuman. Rawat daripada dalam dan luar. Jika ada bajet lebih, boleh beli kedua-duanya untuk kesan yang optimum. Tapi jika ada kekangan bajet, boleh la beli salah satu, dan mungkin menambah satu lagi kemudian.

Tak rugi berbelanja lebih sedikit untuk kesihatan anak yang tersayang kan? Kalau semasa dalam perut kita makan apa sahaja yang dirasakan baik untuk kesihatan kandungan kita, kenapa sekarang kita perlu berfikir panjang untuk anak yang dah ada kat depan mata? Kalau ada kekangan bajet, cuba lah beli satu dahulu, yang mana mampu untuk kebaikan anak kita.

InsyaAllah nanti ada kesempatan sy nk belikan Auliya Meal shakes jugak, untuk kesihatan keseluruhan..bole share dgn Abang Zukhruf jugak..

Nak tahu lebih lanjut tentang kegunaan Basic H click sini
Nak tahu lebih lanjut tentang Meal Shakes click sini

Basic H

Berminat untuk memberikan kesihatan yang terbaik untuk Eczema anak anda? sms 0199805803 atau facebook: hafsah mardhiah

Saya adalah pengedar Shaklee di Bintulu (COD) dan penghantaran terus ke seluruh Malaysia.



Feel free to share!



Apa Kata Anda