On 8:01 AM by Hafsah Mardhiah in , ,
Alhamdulillah, selesai sudah Contest - PENGALAMAN BEST bersama SHAKLEE.. Sepatutnya berakhir 15 November, tetapi dilanjutkan sebulan ke 15 Disember 2011. 


Dengan ini diumumkan keputusan Contest Pengalaman BEST bersama SHAKLEE.. Diadili oleh En suami, Mohd Aizan..
Hadiah Utama: Energizing Soy Protein
- Nas Adillah

Hadiah Kedua: Voucher RM50 pembelian di Shaklee Shoppe (sah sehingga 30 Dec sahaja) 
- Noor Hasanah Hussain

5 Hadiah saguhati: Voucher RM20 pembelian di Shaklee Shoppe (sah sehingga 30 Dec sahaja)
-Fauzi Lizar
-Siti Aisah Mohd Ibrahim
-Aieda Jimmy
-Tun Teja
-Zawani Zulkipli


Tahniah kepada semua. Terima kasih atas sokongan anda!! Nanti InsyaAllah banyak lagi contest dan give away daripada saya di Shaklee Shoppe ;)

JOM saya siarkan secara langsung testimonial-testimonial yang terpilih menjadi Pemenang Utama dan Tempat Kedua Ekslusif untuk pelawat mamacergas.blogspot.com:

PEMENANG UTAMA
Nas Adillah:
Anak adalah anugerah dari Allah yg terlalu indah buat semua ibu2..melalui detik2 kehamilan, kelahiran, membesarkan & mendidik anak adalah saat2 terindah yg pasti akan diingat selamanya..lagi2 anak yg pertama.. mengandungkan. melahirkan dan membesarkan anak yg pertama sgt istimewa kerana ianya adalah pengalaman pertama...Melahirkan anak secara normal, alhamdulillah memudahkan perjalanan cita-citaku untuk menyusukan anak sulung secara ekslusif. Dengan izin Allah, hampir 4 bulan aku berjaya....lantaran itulah, perjalanan penyusuan yg penuh dgn liku-liku ini ingin kuabadikan sebagai memori terindah dlm diari hidupku sebagai ibu buat tatapan semua yg bergelar ibu...terima kasih kepada suamiku yang memberi sokongan ketika saat pertama anak dilahirkan... memori menyusukannya buat kali pertama..menitis air mata ini...saat itulah, anak menikmati kolostrum, susu awal ibu yang disangka sedikit tapi manfaatnya amat besar buat anak...alhamdulillah..Muhammad Faris Arfan tiada masalah jaundis yg teruk...para ibu, yakinlah akan kelebihan yang telah dianugerahkan Allah buat kita...
Aku sendiri beranggapan bahawa susu tidak cukup untuk bayi namun hakikatnya perut bayi yang kecil (hanya sebesar ibu jari) pada 3 hari pertama tidak memungkinkan mereka minum dengan banyak seperti yang ibubapa jangkakan. Ditambah pula dengan kata-kata "anak tu lapar tu" sebab tu kerja menangis...kata-kata yang melemahkan ibu seperti ku...ketika itu emosi bertarung dgn akal dan hati..owh tidak...takkan kusogokkan anak kecil ini dgn susu formula. .lantas anak didakap, mungkin itu yang mereka inginkan..tangisan bukan bermakna lapar, perubahan keadaan dari alam rahim selama 9 bulan ke alam dunia yang penuh dosa mungkin menyentak emosi mereka..
Kekangan masa di sekolah menyebabkan aku tidak punyai masa yg teratur utk pam susu... Walaupun guru, waktu bekerjanya lebih pendek berbanding yang lain, namun kami tidak punya waktu rehat seperti office hour..pukul 10 kami masih terjerit-jerit dlm kelas, jam 12.30-2.00 kami masih berdiri di dalam bilik darjah..kadang2 dapat lg relief utk gantikan ckgu2 lain yg xhadir..so..stok susu semakin berkurangan..aku cari la info2 dan tips utk mem'booster'kan production milk?
Alhamdulillah..kwn2 kat sek ramai yg full breastfeeding...diorang suggestkan Shaklee utkku..Dengan mengamalkan alfafa serta tip-tip penyusuan ibu yang sebenar, alhamdulillah susu saya menjadi bertambah pekat, membuatkan anak saya cepat kenyang semasa menyusu...bila pam susu makin byk dr 4 Oz ke 6 Oz..Tq Shaklee..dah lama impikan saat2 ini...Vitamin Shaklee bukan hanya mbantu banyakkan susu ibu..tp dpt bekalkan nutrisi yg terbaik untuk ibu n bayi.. bila ibu sihat dan cergas, cukup khasiat yg diperlukan badan, maka susu lebih mudah terhasil.. Pastinya bayi pun akn dapat susu ibu yang penuh khasiat...dan yg plg penting.. .menyusu baby perlu banyak pengorbanan..ramai yang tak sanggup berkorban...alhamdulillah..pengorbanan ini x sia2...baby Faris xpernah lg demam. itulah...betapa berkhasiatnya susu ibu...Terima kasih Shaklee... Meskipun kejayaan ini sgt kecil berbanding kejayaan ibu2 lain yang melalui liku-liku yang lebih hebat, namun sebagai ibu ianya cukup membanggakan diri ini..TQ shaklee..sgt2 membantu...


TEMPAT KEDUA
Noor Hasanah Hussain:
Slm ni testimony akak sepnjg 5 hari mkn Shaklee esp n vitalea…dr iman lahir smpai dh sthn 3 bln ni akak selalu penat n keletihan dek everyday bkejar ke sana sini start kul 6 dr pagi anta iman g umah in law smpai balik umah mlm kul 9mlm…mmg letih n kdg2 trus tlelap,breastfeeding lg,malu ngn hubby sbb keje umah smpat buat hjg mggu je…dh lama aim Shaklee tp dek krn mahal tangguh dlu…tp tetiba tegerak ati nk tnya n bli dr Hafsah Mardhiah…nk amik full set mmg x mampu tp amik yg basic cm esp n vitalea sbb susu utk bf so far xde prob…ari pertama mkn xde pape,ok 2nd day dh rasa ringan,makin lincah plak hehe,3rd day n spai arini ari ke 5 mmg akak xde letih cm dulu,mood pun ok xde stress n marah2,bangun pagi pun ok,bdn pun xsakit….even hubby tgh sakit demam selsema n batuk,akak xde berjangkit pun,iman pun sama sbb akak bf dia exclusively..time demam akak bg hubby minum esp n mkn vitalea,ok gak cm dia x lesu sgt…satu lagi testimoni terasa breast selalu penuh n bengkak,time pam dlu dpt dlm 6-70z ja tp skrg dh 10oz ke atas,dh boleh tmbh stock...nmpk susu pun semakin pekat...even papa iman sakit,iman xde berjangkit Alhamdulilah,syukur...so stkt 5 hari ni itula testimony akak,hrpnya result ni akn sentiasa btmbh baik hehehe tq tlg suggest n layan akak yg byk tnya ni…



Anda tentu teruja kan? Itu pengalaman BEST mereka bersama SHAKLEE. Jika anda pun nak merasai pengalaman BEST bersama Shaklee, hubungi saya di 0199805803 atau facebook: hafsah mardhiah. Saya akan berikan jadual makan dan tips EKSLUSIF untuk anda!!



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.




Feel free to share!



Apa Kata Anda