Arghhhhhhhhhhhhhh.. Tensennn.. Stresss... pastinya setiap orang pun pernah menghadapinya kan.. Kalau tidak tak bernama manusia la kita.. Stress tu penting dalam hidup, kalau x segala kerja pun xbergerak.. Stress yang membina boleh membawa kita lebih jauh untuk berjaya... Tapi STRESS yang TERLAMPAU boleh membawa bencana dan membunuh kalo tidak dapat ditangani dengan baik.. berapa ramai anak yang didera kerana ibu bapa yg stress? tak kira lagi yang membunuh diri kerana xdapat menguruskan stress yang terlampau..



JOM baca Fakta mengenai stress:
- Stress adalah satu tinak balas fizikal (badan), emosi (perasaan) dan mental (fikiran) kepada peristiwa dalam kehidupan
- Stress berlaku apabila kita risau atau rasa tidak selesa terhadap sesuatu peristiwa
- Stress boleh berlaku kepada sesiapa sahaja tidak mengira umur, jantina, bangsa atau agama..

Bagaimana Stress boleh hadir??
Stress boleh hadir daripada punca dalam diri atau luaran
Punca dalaman: pengalaman zaman kanak-kanak, perwatakan, keyakinan dlm diri, dilema membuat pilihan

Punca luaran: stress perkahwinan, perhubungan dgn orang, stress bekerja, maslaah kewangan, dan byk lg cabaran2 dlm kehidupan

Tips Mudah Tangani Stress:
Amalkan 10B
1) Bertenang
2) Berurut
3) Bernafas dengan dalam
4) Berehat 
5) Berkata: relakslah...
6) Beribadat
7) Bercakap dengan seseorang
8) Berfikiran positif
9) Beriadah
10) Bersenam

Vitamin untuk bantu hilangkan stress?
Vitamin B1 - Thiamine
"Thiamine is sometimes called an "anti-stress" vitamin because it may strengthen the immune system and improve the body's ability to withstand stressful conditions. It is named B1 because it was the first B vitamin discovered." 
Baca lebih lanjut: sini

Dalam Shaklee ada B complex yang mengandungi semua 8 jenis Vitamin yang penting untuk tubuh kita.. termasuk lah Thiamine, Vitamin B1.


 Pastinya vitamin yang saya sangat GEMARI!! B complex ada, stress tiada ;)

Berminat nak tahu lebih lanjut tentang B complex yg best tu?
Hubungi 0199805803 atau Facebook: hafsah mardhiah

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Feel free to share!



Apa Kata Anda