On 10:28 PM by Unknown in , ,

Anda letih, lesu, kurang bertenaga? Adakah anda sering mengalami masalah-masalah tersebut? Terutamanya ibu-ibu dalam pantang, ibu-ibu yang menyusukan bayi yang perlu bangun malam untuk menyusu, malah yang bekerja seharian juga pastinya akan mengalami keadaan penat dan lesu.

Apa yang anda biasa lakukan untuk tambah tenaga? Dan apa yang menyebabkan seseorang kehilangan tenaga?
Umum tahu untuk mendapatkan tenaga kita perlukan makanan – sumber makronutrient. Namun tahukah anda badan kita memerlukan vitamin untuk menjana tenaga dari makanan?
Tubuh kita tidak boleh membina vitamin sendiri, justeru ia memerlukannya dari makanan. Namun sayangnya, selain dari diet yang tidak seimbang, makanan ‘berzat’ yang kita makan tu kehilangan zatnya setelah melalui pelbagai proses.
Kesan kekurangan vitamin membuatkan badan menjadi lesu, mudah diserang sakit, etc. kerana badan kita perlu bekerja keras untuk membuat kerja yang mudah2, misalnya menukarkan makanan kepada tenaga. Akhirnya sistem badan kita menjadi lesu.
Jadi, apakah vitamin yang penting untuk melakukan kerja ini? Ya, itulah vitamin B for BOOSTER! Vitamin B Complex yang terdiri dari 8 jenis vitamin B adalah amat penting untuk sintesis tenaga, dan menurunkan berat badan sebab, bila dah bertenaga tu mesti tak susah nak buat senaman, kan?
8 vitamin dlm B Complex bekerja bersama2 untuk menghasilkan tenaga dari makanan kita. Ia menjaga semua mekanisma penghasilan dan pengedaran tenaga ke seluruh sel. Vitamin B juga adalah vitamin penenang… Bila tak stress & penat, fikiran pun lapang ^__^
Cukupkah dengan B Complex saja?
Untuk melengkapkan lagi sebaiknya gandingkan B Complex dengan vitamin & mineral di bawah:-
–Vita-Lea
–Vita-C
–Ostematrix
–Zinc
–Energizing Soy Protein
–Performance Drink
–Cinch Energy Tea Mix
Jangan lupa menjaga pemakanan & hubungan dengan Tuhan!
Pastinya lebih tenang dan senang apabila kita memberikan tubuh & jiwa kita makanan yang sepatutnya :)
Berminat nak mendapatkan vitamin penambah tenaga ni?? pastinya bila badan sihat dan cergas, banyak perkara yang kita boleh buat.. kan??

Hubungi saya di 0199805803 atau Facebook: Hafsah Mardhiah
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Credit


Feel free to share!Apa Kata Anda