Antara Vitamin yang HOT dan FEMES ialah vitamin untuk ibu menyusu. Ramai ibu-ibu menyusu mula sedar kepentingan pengambilan vitamin untuk membantu menjayakan penyusuan mereka. Terutamanya ibu-ibu yang sibuk dengan pelbagai urusan kerja yang kadang kala tidak sempat mengambil makanan yang mencukupi keperluan nutrisi harian.

Vitamin yang disarankan untuk ibu menyusu ialah:

♥ Vitamin C
♥ B complex

♥ Vitalea
♥ Alfalfa
♥ Ostematrix
♥ ESP

 

Kenapa?

♥ Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi :
Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral. Sangat perlu demi memastikan tubuh badan menerima semua zat dan vitamin yang penting untuk kesihatan optimum dan perlu dalam menjamin kesejahteraan secara am. Zat besi dalam vitalea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu menyusu kekurangan zat besi akibat penyusuan dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.

♥ B complex :
Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. B complex juga vitamin anti stress. Jadi bila tiada stress, penghasilan susu lebih baik.

♥ Vitamin C :
Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan dan menjadikan kulit lebih cantik

♥ Alfalfa : raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSUIBU.

♥ Kalsium@ Ostematrix:
Dalam susuibu, antara komposisi mineral yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susuibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu. Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua. Pengambilan Ostematrix juga dapat membantu ibu yang mengalami masalah susu merudum ketika period.

♥ ESP - Soy Protein Isolate Powder

Antara komposisi utama dalam susuibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

ESP membantu memekatkan susu, memberi tenaga berkekalan yang tahan selama berjam-jam lamanya. Selain itu ESP membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain. Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.
------------------------------------


Bonus:
♥ Konsultasi percuma
♥ Jadual makan istimewa
♥ Tips EKSLUSIF BOOST SUSU
♥ Konsultasi teknik penyusuan + motivasi susu ibu

Pssst: Untuk penyusuan yang berjaya perlu patuhi prinsip asas penyusuan supply vs demand.

Anda ingin mencuba Vitamin Shaklee? Anda memang ibu yang kelasssssssss~
Hubungi 0199805803 atau Facebook: Hafsah Mardhiah


Entry ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Feel free to share!Apa Kata Anda