Anda selalu stress? Stress dengan kerja.. traffic jam.. stress dengan anak2... selalu stress xkira apa pun masalah kecik atau besar, cepat ajee rasa nak stress tak tentu pasal... haaa.. itu tandanya anda perlukan B complex. Anda mungkin kekurangan B Complex yang menyebabkan anda selalu stress dan kurang kawalan emosi. B Complex ni salah satu feveret vitamin saya. Hari-hari rasa lebih ceria dan pengurusan stress lebih baik. My Best frennn.. hehe

Jom kita tengok macam mana B Complex membantu anda untuk mengawal emosi lebih baik dan menjadikan hari-hari anda lebih ceria.. 


--> Vitamin B1 (Thiamine) penting untuk memastikan sistem saraf dan mental yang sihat. B1 membantu memastikan kestabilan mood.

--> Vitamin B3 (Niacin) menyokong sistem saraf. keku

rangan B3 boleh menyebabkan 'depression', stress dan gangguan emosi
--> Vitamin B6 (Pyridoxine) membantu pembinaan 'neurotransmitter', iaitu serotonin yang membantu untuk menghadapi 'depression' stress, dan gangguan emosi.
--> Vitamin B9 (Folic Acid) yang diperlukan untuk penghasilan tenaga. Kekurangan B9 boleh menyebab penghasilan tenaga berkurang yang menyebabkan keletihan dan membawa kepada stress yang tinggi.
--> Vitamin B12 (Cyanocobalamin) dipanggil 'memory vitamin' yang penting untuk ingatan. Otak adalah organ yang banyak bergantung kepadanya. Kekurangan B12 akan menyebabkan kekeliruan otak dan 'neurological changes' yang menyebabkan kesukaran untuk menghadapi stress. Vitamin ini juga significant dalam penghasilan 'sleep hormone' (hormon tidur) melatonin dan 'mood hormone' serotonin.


B Complex sifatnya larut air dan mudah hilang daripada badan antaranya akibat stress dan juga pencemaran. Jadi jika anda selalu stress dan mahukan hidup yang lebih ceria, jom dapatkan suplimen B Complex. Anda pasti akan sukakannya.


Berminat? Sms 0199805803 atau PM Facebook Hafsah Mardhiah

Rujukan: Livestrong.com

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Feel free to share!



Apa Kata Anda