Anda ibu HAMIL? Mesti perasaan yang tak dapat digambarkan kan? Sangat ternanti-nanti masanya kelahiran bayi kita. Dan pastinya jagaaan yang sangat rapi untuk si manja tersayang, bagai ditatang minyak yang penuh. Jadual check up semestinya kita akan patuhi. X sabar-sabar nak tahu keadaan bayi kita. Antara yang tidak boleh diabaikan juga ialah pengambilan nutrisi yang lengkap dan mencukupi untuk keperluan ibu dan bayi. Antara nutrisi yang sangat penting untuk kehamilan ialah Omega 3.

Omega 3 ialah asid lemak perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan sendiri dan didapati daripada pemakanan seharian atau suplimen minyak ikan Omega 3. Omega 3 diperlukan oleh ibu hamil kerana janin menggunakan omega-3 untuk pembangunan sistem saraf.  Penyelidikan telah mendapati bahawa menambah EPA dan DHA dalam diet wanita hamil mempunyai kesan positif ke atas perkembangan visual (penglihatan) dan kognitif (daya pemikiran) bayi. Kajian juga menunjukkan bahawa penggunaan omega-3 mampu mengurangkan risiko alahan pada bayi selepas bersalin.


Omega 3 asid lemak mempunyai kesan positif ke atas kehamilan itu sendiri. Pengambilan EPA dan DHA membantu mencegah risiko kelahiran bayi pra-matang, mempunyai risiko yang lebih rendah  untuk masalah pra-eklampsia dan boleh membantu meningkatkan berat badan bayi.  Kekurangan Omega-3 juga meningkatkan risiko ibu mengalami kemurungan selepas bersalin. Pilihan Suplimen Omega 3 saya tentunya Omega Guard Shaklee. Minyak ikan TULEN TERBAIK DI DUNIA. Omega Guard bukan sekadar minyak ikan, tapi kaya dengan asid lemak Omega 3 (lebih 85%) termasuk la DHA dan EPA.OmegaGuard™
Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.


Shaklee OmegaGuardTM merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan OmegaGuardTMmenyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan EPA. 

Bulan ni ada PROMOSI ISTIMEWA OMEGA GUARD. Jika anda berminat untuk mendapatkan Omega Guard pada harga istimewa, hubungi saya HARI INI!! PM Hafsah Mardhiah atau sms 0199805803. Jom berikan yang terbaik untuk anak anda!!

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
Feel free to share!Apa Kata Anda