Assalamualaikum..

Bulan ni bulan kecantikan.. Perempuan mana yang tak nak cantik kan? Yang selalunya bukan tak nak cantik, cuma malas ambil tahu.. Atau pun PERASAN dah ok...

Agak sentap bila ada orang-orang yang kita baru kenal teka umur kita lebih daripada usia sebenar..

Lagi sentap kalau suami mula komplen muka kita yang kusam, tak bermaya.. Tak macam masa sebelum kahwin... Kalau suami senyap, belum tentu dia suka.. Dia cuma tak nak kecikkan hati isteri.. jadinya dia redhaaaaaa aje dalam terpaksa.. Tak gitu??

Saya dulu pun memang malas nak jaga bab kecantikan ni... Tapi sentap jugak bila terbongkar rahsia yang ramai nampak saya sebelum ni macam umur 35 tahun.. Padahal umur saya belum masuk 30 tahun pun..Sedih kan? Muka pulak kusam tak terjaga... Penampilan pun memang selebet..  Sekarang dah improve la.. Ramai yang cakap macam anak dara pulak.. Hehe :P


Apa yang saya amek?

Dua-dua gambar tu bukan diambil khas untuk testimonial.. Tapi dikorek-korek dalam FB bila ramai yang bagi feedback positif.

Gambar masa Mei 2014 tu masa saya jadi SPEAKER event.. Tak sedar pun teruk sangat rupanya penampilan dan muka masa tu. Masa tu saya sedang mengandung.

Gambar November pulak masa selepas bersalin. (bersalin Ogos). Masa ni saya start ambil apa yang saya tak ambil masa mengandung..

Semua gambar-gambar tu, saya hanya pakai bedak dan lipstick nipis..

Nak tahu?? jeng jeng jeng :D

Saya konsisten ambil Shaklee Collagen Powder, Vivix dan pakai set pencuci muka Enfuselle.

Yang saya perasan, muka lebih cerah.. Kulit lebih halus.. wajah lebih berseri.. Bintik hitam makin pudar.. Dan yang best ramai cakap nampak lebih muda dan macam anak dara.. hihi. Suami pun setuju :P

Kalau dulu saya memang ada masalah kulit kering.. Jerawat memang jarang-jarang sangat ada, cuma kulit la selalu kering. Kalau duk dalam aircond konfem akan jadi bertambah kering terutamanya kat sekeliling bibir, pipi dan dagu.. Kadang-kadang menggelupas.. Jadi bila pakai compact powder memang nampak bertompok.

Tapi sekarang alhamdulillah dah makin ok.. Kulit dah semakin lembap.. lebih sekata :)

Ni saya belanja gambar 2 keping.. hihi

Bersama leader hebat saya PM Cery


Ni semasa ziarah ke rumah anak Shaklee saya Master Ainul.. Bersama adik-adiknya juga SID :)


Alhamdulillah, mujur sekarang saya dah lebih berkesedaran nak jaga penampilan dan kecantikan diri.. Bukan untuk siapa pun, untuk suami kita jugak...

Kang kalau comot sangat.. selebet, selekeh.. Muka kusam, nampak tua... Suami pun segan nak bawak kita keluar atau jumpa kawan-kawan dia.. Hah camne.. sentap tak? hihi

Dalam Islam pun tak suruh kita bersederhana sampai jadi selebet dan selekeh. Allah pun suka hamba-Nya yang cantik.. bersih.. kemas.. Kita ni bawak imej Islam jugak tau :)

Bagi saya bab kecantikan kena jaga dalaman dan luaran.. Makan vitamin untuk kecantikan.. pakai set pencuci muka yang betul.. Pada masa yang sama pemilihan pakaian yang sesuai mengikut bentuk tubuh serta warna yang sesuai mengikut kulit kita pun sangat penting. Biar la nampak terletak, kemas dan cantik anggun.. Tak semestinya kena mahal...

Nak alami juga transformasi macam saya? Jejom... Kita buat projek memikat suami nak??? Hehe.


P/s: Saya pun masih dalam proses untuk penambahbaikan... belum sempurna lagi.


-----------------------------
Kalau berminat nak tahu promosi Bulan Disember 2014.. Atau berminat nak saya guide anda untuk lebih cantik berseri, boleh PM FB Hafsah Mardhiah atau whatsapp 0199805803.




Feel free to share!



Apa Kata Anda